top of page
IMG_20220503_180635.jpg

Weerbaarheidstraining

Weerbaar zijn betekent laten zien wie je bent.

In de huidige maatschappij gebeurt het maar al te vaak dat we over onze eigen grenzen of die van anderen gaan. En dicht bij jezelf blijven is vaak een behoorlijke uitdaging. Om te laten zien wie je bent moet je stevig in je schoenen staan en voor jezelf op kunnen komen. Dit zijn uitdagingen voor jong en oud. Maar... jong geleerd is vaker oud gedaan. 

Voor wie?

De weerbaarheidstraining is voor kinderen van 10 t/m 12 jaar. 

De training wordt in een kleine groep (4-8 kinderen) of individueel gegeven.

Kernpunten

  • Kracht    

Je eigen kracht herkennen en positief inzetten.​

  • Keuzes     

Weerbaar zijn betekent keuzes maken. Je eigen gedrag zijn keuzes en jij bent de baas over die    keuzes.

  • Verantwoording   

Wanneer kinderen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag dan zijn ze in staat om op een positieve manier in een groep te staan.

  • Rust   

Om een bewuste keuze te kunnen maken is rust nodig. In je hoofd, zodat je weet welke keuzes er zijn. In je lichaam, zodat je kunt voelen wat goed is of niet.

  • Bewustwording   

Wie ben jij en wat wil je bereiken? Waar liggen je grenzen en hoe kun je op een goede manier met deze grenzen omgaan? 

De gehele training is vormgegeven aan de hand van ervarend leren. De kinderen spelen zelf een actieve rol in hun eigen en elkaars leerproces. Tijdens veelal actieve oefeningen ligt de nadruk op ervaren. Naast het ervaren reflecteren de kinderen op hun eigen gedrag en dat van anderen. Door te ervaren, te observeren en te reflecteren kom je als groep en als individu tot nieuwe inzichten.

Daarnaast bevordert dit het bewustwordingsproces.


Tijdens de lessen krijgen de kinderen concrete handvatten aangereikt. Tijdens de training krijgen de kinderen praktische tips en kennis die ze gelijk kunnen toepassen in de oefeningen en hun dagelijkse leven. Met vaak duurzame gedragsverandering als resultaat. 

bottom of page